side_banner

Hvordan velge den beste caliperen? forskjeller mellom digital og manuell

En skyvelære er et verktøy som brukes til å måle avstanden mellom to sider av et objekt: du kan måle, med en nøyaktighet ned til 0,01 mm, alt som ellers ikke ville vært lett målbart med andre verktøy. Selv om vernier og dial de fortsatt er veldig vanlige, har digitale skyvelære i dag blitt mer populære: Dette skjedde hovedsakelig fordi de både er enklere å bruke og langt mer nøyaktige.

Hvordan velge en skyvelære?
Det finnes tusen forskjellige modeller av dette verktøyet, så hvordan velger du den beste?

Først av alt må du tenke på applikasjonsmiljøet: det er mange skyvelære designet for å brukes i kontakt med vann og væsker, mens andre er perfekte for tørre miljøer.

Da må du huske på nøyaktigheten du trenger: Hvis du skal gjøre en svært profesjonell og presis jobb, trenger du en profesjonell digital modell med en oppløsning mellom 0,005 mm og 0,001 mm.
Hver type skyvelære har sine fordeler og feil, så hvilken du skal velge er opp til deg. Her er en kort veiledning om de vanligste typene av dette verktøyet du kan finne på markedet.

Vernier-kalipere
Disse ligner på en glideregel: de er helt stokkskiftende, så de er perfekte for de som ikke blir lett forvirret når det kommer til å lese tall og mål. De har ingen urskive eller display, så avlesningen må beregnes direkte på kroppen (med linjeintervaller): på grunn av feiltolking er de vanskelige å lese. Likevel er de solide og støtbestandige, i tillegg til at de er rimeligere enn urskive og digitale modeller.

nyheter

Skiveskyvere
Denne typen skyvelære er relativt enkle å bruke: de har en foret skive som viser målingen, slik at alt du trenger å gjøre er å legge til lysbildemålet for å få den nøyaktige og endelige målingen. Prisen deres er litt høyere og de er mindre støtbestandige sammenlignet med vernier, men de er perfekte verktøy for de som trenger en profesjonell og presis skyvelære uten å bruke mye penger.

nyheter 2

Digitale skyvelære

Dette er de ultimate verktøyene for de som definitivt ikke er mattemennesker, men også for å ta svært presise målinger. De viser nøyaktig opptil 0,025 mm (0,001”) og kan ta absolutte og inkrementelle mål. Det er klart at digitale kalipere er mer sannsynlig å bli skadet av et sjokk; dessuten kan de miste nøyaktigheten hvis du jobber i kontakt med olje eller støv, og de er dyrere enn andre typer. Husk alltid å ha batteriene med deg, så du ikke risikerer å finne deg selv med en død skyvelære mens du jobber.

nyheter

Uansett hvilken modell du velger å velge, husk å unngå skyvelære laget av plast, fordi det er mer sannsynlig at de går i stykker etter bare et par gangers bruk. Du bør også unngå å kjøpe verktøy som ikke er jevne når de er i bruk, fordi dette kan redusere arbeidet ditt.


Innleggstid: 18. august 2021